Ontwerp - Advies - Styling

Als interieurontwerpster staan de identiteit en levensstijl van de opdrachtgever centraal in mijn werk.


Ideeën en wensen vertaal ik naar concrete plannen en we blijven sparren tot er een eigen sfeer ontstaat waarin het goed toeven is.


Werkwijze

Werkwijze

Bij Greenwich Village begint ieder plan met luisteren, vragen en visualiseren. Het budget, de wensen en alle (on-)mogelijkheden van de ruimte breng ik op deze manier in kaart. Daarom vindt een eerste afspraak bij voorkeur plaats op locatie. Na deze kennismaking volgt een offerte waarin diensten en uitvoering helder worden gespecificeerd. 

 

Naast het ontwerpen van interieurs begeleid ik verbouwingen, waarbij ik samenwerk met gelijkgestemde vakmensen. 


Interieurontwerp

Interieurontwerp

Een ontwerp bestaat uit verschillende elementen die samen de uitstraling bepalen van het interieur. Liefst met een opvallende twist.

Om de verhoudingen van de ruimte en meubels beter te bepalen teken ik een indelingsplan. Verder wordt door een lichtplan een goede balans tussen daglicht, sfeer en functionele verlichting gecreëerd. Met wat lef zorgen kleur, behang en stoffering voor contrast en verrassende verbindingen tussen vorm en materialen. Storyboards vertellen meer over stijl, sfeer en producten. 

 

Kunst of een verzameling van persoonlijke items vertelt iets over de bewoner en zorgt daarmee voor een unieke toevoeging aan ieders leefomgeving. Dit maakt een ruimte interessant en is daarom een favoriet onderdeel in mijn advies. 

 

 


Mariuccia Giovannini

Mariuccia Giovannini

In tijden van chaos ben ik op mijn best, deadlines worden gehaald en ik zoek altijd naar een eigenwijze mix tussen bestaande en nieuwe items. Mijn eigen stijl omschrijf ik als eclectisch met oog voor detail. Liefst kleurrijk maar wel harmonieus en ik blijf gefascineerd door mooie verlichting.

 

Mijn artistieke helden zijn: Hella Jongerius, Patricia Urquiola, Ingo Maurer en Tom Dixon. Op woongebied is mijn 'guilty pleasure' orde en netheid in alle kasten!